Musikkhandelen som fristed

Alle musikkfrelste mennesker kjenner den uvurderlige verdien av å ha en musikkhandel i sin nærhet. Butikker som selger instrumenter, mikrofoner, forsterkere og annet utstyr, samt magasiner og annet lesestoff dedikert til musikk, spiller en svært viktig rolle for både unge og gamle som skal dyrke musikkinteressen. Særlig unge bandspirer flokker seg til musikkbutikken for å teste gitarer de en dag drømmer om å kjøpe.

Himmelen for musikere

Det er slett ikke vanskelig å forstå hvorfor en velutstyrt musikkhandel virker så forlokkende på musikalske aspiranter. Å komme inn i et stort lokale hvor det henger dyre og fargerike strengeinstrumenter på veggene, atmosfæren er elektrisk og betjeningen ser ut som rockestjerner, gir den rette musikalske stemningen. Ofte spiller de god musikk på anlegget, eller du kan høre trommevirvler eller gitarsoloer fra det ikke 100 % lydtette prøverommet for instrumenter.

Som musikkfrelst vil du dessuten alltid ha noe å kunne snakke med de ansatte om, da dere deler den samme interessen. Musikkhandelen er et paradis for musikere, et tonesatt eldorado hvor det er fort gjort å tilbringe timevis og teste ut det store instrumentutvalget.

Din lokale musikkhandel

Har du en musikkbutikk i din umiddelbare nærhet? Dersom du er bymenneske har du garantert det, men hva om du bor lenger ute på landet uten en nevneverdig musikkhandel? Da må du gjøre mest ut av besøket i musikkbutikken hver gang du er i storbyen, og ta inn så mange inntrykk som mulig.

Husk at det ikke er altfor mange tiår siden de fleste musikkinteresserte her til lands måtte regne med en del reisetid bare for å komme seg til en sparsomt utstyrt musikkhandel for å kjøpe seg en enkel kassegitar. Dessuten var det ikke gitt at gjennomsnittsborgeren hadde råd den gangen. Vi skal være glade for at vi lever i dag, hvor vi dessuten kan snappe opp gode musikktips på nettet – som her på siden vår!