Hva slags musikkinstrument bør du velge?

Det finnes en stor verden der ute når det kommer til musikkinstrumenter, det finnes også et stort utvalg som du kan velge i. Kanskje du tenker deg å lære deg å spille et nytt instrument? Hva burde du velge? Les videre for å få noen tips!

Hva slags musikk liker du?

Alle drømmer jo om å bli de neste store men det er ikke like lett som alle skal ha det til. Når du ser hvem som har gjort det bra innenfor musikk, er det ofte de som har spilt musikk de selv liker og brenner for. Så derfor anbefaler vi deg å finne ut av hva slags musikk du brenner for og du vil lage selv.

Hvis du er en som liker musikk med mye bass i, så kanskje du skal lage musikk som har mye bass i, eller til og med begynne å spille bass. Er du glad i folkemusikk er det kanskje fele som er noe for deg? Liker du popmusikk, så er jo kanskje gitar eller piano noe for deg?

Begynn i det små

Noen begynner faktisk å spille instrumenter som de har tilgang på en svært god lærer i. Det å ha en lærer som virkelig kan et instrument kan gi deg en helt ny glede for musikken. Det er rett og slett mange veier å velge et instrument på, men det å utforske hvorfor andre også liker ulike instrumenter kan gi deg verdifull innsikt som du ikke har hatt fra før av.

Det kan også være lurt å komme seg opp på en scene så fort som mulig egentlig. Rett og slett fordi øving gjør mester. Dette fører til at du får trening i noe av det mange synes er aller skumlest med å spille musikk, nemlig å opptre. Hvorfor ikke begynne å spille på lokale festivaler når du har blitt litt bedre?

Du trenger jo selvsagt ikke å opptre, men det er jo litt spennende å føle på nervene som følger med det. Eller kanskje du er av den heldige typen som ikke blir nervøs?